Dragi posjetioci! Trenutno internet trgovina još uvijek nije aktivna. Ako želite da budete obaviješteni o tačnom datumu otvaranja, prijavite se na naše elektronske vijesti

Retrovizori

Online prodavnica Silux omogućava nekoliko vrsta načina plaćanja. Kupovina je jednostavna i 100% sigurna. Preporučujemo, da kod kupovine koristite Silux Premium uslugu.

Retrovizori

Iako nam ne može pomoći kod mrtvog kuta, zbog kojeg još uvijek moramo okrenuti vrat oštro ulijevo, retrovizor je nezamjenjivi dio svakog limenog ljubimca. Retrovizori za automobile igraju važnu ulogu kod sigurnosti u prometu, posebice kod skretanja te vožnji unazad. Postoje obični retrovizori, ali i oni preklopivi te sa žmigavcima ili bez njih. Možete pronaći kompletne retrovizore, ali i one bez kućišta te ogledala za ovaj dio. Stariji automobili iziskuju jednostavniju izradu i manje funkcija, dok ovi noviji traže automatsko pomicanje kako cijelog dijela tako i samog ogledala. Prvi retrovizor je u automobile ugrađen 1914. godine i od tada je neizostavni auto dio svakog vozila. Ulogu ovoga dijela u toku vožnje ne smijemo zanemariti budući da je veoma važan za sigurnost u prometu i od velike pomoći prilikom manevriranja tj. parkiranja vozila. U budućnosti se očekuje da video kamere i ekrani potpuno zamjene sadašnje retrovizore sa ogledalom, a do tada savršeni auto dio sada je od vas udaljen samo jednim klikom miša.