Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Farovi

Broj proizvoda u kategoriji: 2492

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
2454
proizvoda

Farovi

Farovi

Zakonom je propisano da svako vozilo na cesti mora imati ispravna automobilska svjetla. Od posebnog značaja su prednji farovi, koji osvjetljavaju cestu ispred vozila i obezbjeđuju sigurnu vožnju u mračnom i nepovoljnom vrijemenu. S obzirom na to da su automobilski farovi u Bosni i Hercegovini po zakonu u obavezi da se koriste 24 sata dnevno, a ne samo noću, sijalice izgaraju brže nego kad se koriste samo u tunelima i u mraku. Ako primjetimo da farovi rade lošije, sijalicu je potrebno odmah zamijeniti. Neaktivni farovi automobila mogu brzo da dovedu do nesreće zbog lošeg vidnog polja vozača i slabe vidljivosti za ostale sudionike u prometu. Unatoč činjenici da kod automobilskih svjetala uglavnom pregorijevaju samo žarulje, prilikom sudara može se oštetiti također balast farova ili drugi dijelovi prednjih svjetala, koji se također mogu kupiti pojedinačno.

Pobrinite se za bolju vidljivost

Obezbjedite potpunu sigurnost sebi i ostalim sudionicima u saobraćaju uz uvijek besprekorna svjetla za auto. U našoj ponudi su vam dostupni kako izvrsni farovi za automobile tako i individualni rezervni dijelovi za njih. Nudimo kako originalne tako i odgovarajuće rezervne dijelove, koji po pouzdanosti i kvaliteti ne zaostaju za originalnim, ali ih svakako odlikuje niža cijena. S odgovarajućim farovima možete osigurati bolji pregled puta, istovrijemeno će vas drugi prije primjetiti. Ovo je posebno važno tijekom vožnje u mraku, u tami ili po slaboj vidljivosti. Tada se statistički dogodi čak najveći broj nesreća, koje se mogu izbjeći uz pomoć besprijekornih farova.

Ne štjedite na sigurnosti!

Farovi su prije svega namijenjeni za sigurniju vožnju. Zbog toga je u Bosni i Hercegovini i njihova upotrijeba tokom dana također propisana zakonom što poboljšava vidljivost vozila. Ali često upaljeni farovi nisu dovoljni da bi naša vožnja bila sigurnija. Prednji farovi su naime prilično nisko postavljeni u vozilu, tako da su tijekom vožnje veoma izloženi nečistoći i oštećenjima. Nečistoća se može oprati ili očistiti, ali sitni pijesak, šljunak i sol na lampicama automobila stvaraju mikro oštećenja zbog kojih prednji farovi manje ispuštaju svjetlost. Sa tako oštećenim svjetlima, promjena žarulje u jaču često nije rješenje. Farovi, zbog nove sijalice, neće propuštati svjetlost ništa bolje, jer problem nije u snazi sijalice, već u oštećenom staklu. Do oštećenja može doći i tokom sudara, pri čemu se farovi obično razbijaju. Bez obzira koliko su oštećena prednja svjetla i uzrok oštećenja, moraju ih zamjeniti kad god više ne rade pravilno. Omogućuju nam dakle sigurniju vožnju, ali zaista nema smisla štedeti na sigurnosti.

Odlični farovi za sva vozila

Prednji farovi automobila mogu se pomjerati ručno, električno ili u kombinaciju i imaju različite tehnička i druga svojstva. U našoj ponudi su dostupni farovi za sve modele automobila, također ćete pronaći i odgovarajuće auto žarulje za njih. Tako ćete dobiti sve što vam je potrebno da biste bili bolje vidljiviji na cesti. Imajte na umu da su kvalitetni automobilski farovi definitivno najbolje ulaganje u vašu sigurnost!

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi