Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Kvačila

Broj proizvoda u kategoriji: 2324

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
2286
proizvoda

Kvačila

Kvačilo je onaj dio automobila, koji brine za to, da možemo lagano da pokrenemo i mijenjamo brzinu na gore ili nadolje bez opterećenja motora. Kvačilo je smješteno između motora i mijenjača, a sastoji se od više dijelova koji omogućuju prijenošenje i prekid obrtnog momenta prema potrebama vozača. S obzirom da kvačilo ima dvije osovine koje se mogu istovrijemeno okretati ili razdvojiti i tako prekinuti prijenos, to štiti motor od opterećenja prilikom mijenjanja brzina, prigušuje rotacione oscilacije i kontroliše prijenos sile. U automobilima je ovo od bitnog značaja jer se motor vrti bez prestanka, a točkovi ne. Ovdje nastupa kvačilo, koje prekida rotaciju dok vozilo miruje, bez oštećenja motora. Dobro funkcionišuće kvačilo je veoma važno za prijatnu vožnju i pokretanje, dok istovrijemeno štiti druge dijelove automobila od habanja i oštećenja.

 

Kada je kvačilo iskorišteno?

Kad je kvačilo iskoršteno, mora se, naravno, zamijeniti. Ako to ne učinite, može doći do problema pri pokretanju koji uzrokuju da motor automobila postane vrlo glasan, kao i do raznih drugih problema i kvarova. Kvačilo naime ublažava različite sile koje nastaju tokom rada automobila. Direktno je povjezan sa motorom automobila i mijenjačem, što je uzrok kad se kvačilo istroši i ne zamijeni na vrijeme, a možda ćemo uskoro morati da zamijenimo mijenjač ili nešto slično, što nije zanemarljiv trošak. Istrošeno kvačilo može, pored svega navedenog, utjecati i na veću potrošnju, tako da ima smisla zamijeniti ga čim osjetite da sa njim nešto nije u redu. To se obično dešava nakon višegodišnje uporabe, a na to koliko je kvačilo istrošeno ovisi od toga koliko i gdje vozimo, kao i naš stil vožnje. Ako je kvačilo tijekom vožnje veoma opterećeno i snažno kao i često pritiskamo na nju, prirodno će se brzo istrošiti. U slučaju da vaše kvačilo više ne radi onako kako treba, vrijeme je da ga zamijenite.

Potisni ležajevi, zamašnjak i ostali rezervni dijelovi

Pomoćni cilindar, potisni ležajevi, zamašnjaci i mnoge druge stvari osiguravaju da kvačilo dobro funkcioniše. Kada se kvačilo zamijeni u automobilu, zamijenjuju se i potisni ležajevi, a zamajac ili bilo koji drugi dio se po potrebi mogu zamijeniti. Neki automobili imaju jednomasne, dok drugi imaju zamajace dvostruke mase, koji bolje ublažavaju vibraciju, ali ih je potrebno češće mijenjati. Svi ovi rezervni dijelovi, koji osiguravaju da kvačilo savršeno funkcionira, mogu se kupiti u internet trgovini za dijelove automobila Silux.hr. Pogledajte ponudu i uvjerite se da vaše kvačilo funkcioniše kako treba!

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi