Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Rashladne tekućine

Broj proizvoda u kategoriji: 44
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i bit će prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
6
proizvoda

Rashladne tekućine

Rashladna tekućina

Rashladna tekućina odnosno antifriz, kako ga obično nazivamo govornim jezikom, osiguruje da se motor ne pregrije u toku rada vozila. Nalazi se u hladnjaku motora i tijekom svog rada kruži oko motora radi obezbjeđivanja stvarnog hlađenja. Većina novijih automobila već je danas opremljena posebnim senzorima, koji ukazuju na to da je njen nivo nizak i da će trebati ponovo da je dolijete. Stoga su slučajevi kada automobil može da proključa zbog premalo rashladne tekućine ili pregrijevanja i počne pušiti ispod poklopca motora danas su ređi nego prije 20 ili 30 godina. U moderna vrijemena senzori nas potsećaju da je vrijeme da ponovo napunimo antifriz, tako da naša vožnja može biti bezbrižnija nego što je to bila nekada. Obično na komandnoj tabli počne da treperi lampica upozorenja. Tačno znamo da je vrijeme za dopunu prave količine tekućine kako bi se osiguralo da motor i dalje radi dobro i da se ne pregrijeva.

Koja rashladna tekućina je najbolja?

Koja rashladna tekućina bi bila najprikladnija za naš automobil,ovisi od toga kakav auto vozimo. Svaka rashladna tekučina ima specificirane karakteristike. Pored pravilnog hlađenja motora, njegova glavna zadaća je da spriječi rđu rashladnog sustava, jer rđa može uzrokovati njegovo propuštanje. Ako rashladna tekućina u vašem automobilu iscuri vrlo brzo, najvjerojatniji uzrok je curenje u sustavu hlađenja. U tom slučaju, ponovno punjenje još takve kvalitetne tekućine neće pomoći, ali prvo treba utvrditi i otkloniti uzrok curenja. Isto tako druge značajke su također važne, koje ima određena rashladna tekućina. Između ostalog, mora izdržati veoma niske temperature i ne smije se smrzavati, čak i ako je automobil dugo parkiran ili nepomičan. Prilikom odabira obratite pozornost na sve značajke svake tekućine, jer će vam biti lakše da odaberete odgovarajuću za svoj automobil.

Zašto je rashladna tekućina toliko važna?

Rashladna tekućina u autu je neophodan element učinkovitog sustava za hlađenje u vozilu, koji se sastoji od mnogih drugih dijelova, poput ventilatora, isparivača i raznih hladnjaka. Osnovna funkcija koje imaju rashlade tekućine za automobil je, naravno, spriječavanje pregrijavanja motora. Sa redovnim dolijevanjem stoga izbjegavamo opasnost da "proključa" uz produženje životnog vijeka.

Uz pomoć rashladne tekućine izbjegnite neprijatnosti

Budući da vjerovatno ne želite, da vas vozilo ostavina na cjedilu u najgorem mogućem trenutku ili čak uzrokuje ozbiljan kvar motora, što donosi gomilu problema i sa njima povezane velike troškove, vjerovatno je jasno koliko je važno da rashladna tekućina za auto koju koristite bude zaista kvalitetna. Ovo neće predstavljati problem ako se odlučite za kupovinu u našoj internet prodavnici, jer nudimo samo provjerene proizvode koji su uspješno prošli brojne testove. Rashladna tekućina automobila iz našeg prodajnog programa obezbjediće efikasno rasipanje topline kako bi motor vozila mogao nesmjetano da radi. Istovrijemeno, rashladna tekućina automobila će također pomoći u spriječavanju rđanja.

Koncentrisana ili razblažena rashladna tekućina za auto

U ponudi vas čekaju dvije osnovne vrste rashladne tekućine za auto. Prva opcija je već razblažen oblik, a druga koncentrat. Na vama je da odlučite koji tip je najprikladniji za vas. U oba slučaja to su proizvodi vrhunske kvalitete koji će vam pomoći da poboljšate kapacitet vašeg vozila, što će zauzvrat takođee doprineti duljem životnom vijeku.

Kupnja rashladne tekućine za auto u velikim količinama se isplati

Na raspolaganju su vam pakovanja različitih veličina – tako možete u potpunosti prilagodili količinu svojim potrebama. Za posebno povoljnu cijenu preporučujemo kupnju većih, poput pakovanja od trideset litara, sa količinskim popustom koji je već uključen u cijenu, jer to dugoročno može uštjedeti mnogo novca. Pored razblažene rashladne tekućine za automobile, na raspolaganju vam je i velika količina koncentrata koju možete koristiti veoma dugo. Naravno, jeftinija cijena nije jedino zbog čega vrijedi kupovati veće pakete. Na taj način ćete spriječiti da ostanete bez rashladne tekućine u automobilu kada vam je najpotrebnija. Na kraju da napomenemo još, postoje mnoge druge vrste tekućina koje su neophodne za rad i održavanje vašeg vozila. Između ostalog, nudimo tekućinu za kočnice, sredstvo za pranje vjetrobranskog stakla i dodatke gorivima za benzinske i dizel motore, što znači da možete kupiti sve na jednom mjestu!

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi