Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Motorna ulja

Broj proizvoda u kategoriji: 555
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i bit će prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
517
proizvoda

Motorna ulja

Glavna funkcija motornog ulja je smanjiti trenje između dviju pokretnih površina pružajući im kontinuirani i tekući podmazujući film. Druga važna funkcija koju obavlja je raspršivanje i prijenos proizvedene topline u rashladni sustav motora. Kvalitetno motorno ulje pomaže smanjiti trošenje pokretnih dijelova motora tijekom njihovog rada na minimum. Kao rezultat toga, motorno ulje zahtijeva stalno obnavljanje za neometan rad motora. Moderna motorna ulja doprinose nižim troškovima održavanja vozila, potrošnja goriva im je niža i ekonomičnija, a ujedno vozila imaju više snage i čistiji ispuh. Rad motora automobila je stoga trajniji i pouzdaniji, što također pozitivno utječe na sigurnost na cestama.

Motorna ulja brinu za bolji rad vozila

Kvalitetna motorna ulja su neophodna za pravilno funkcionisanje motora vozila. Njihova svrha je da osiguravaju što manje oštećenja dijelova motora tako što ga hlade i također štite od rđe ili odnosno korozije. Pored toga, oni uklanjaju nečistoće (čađ) koje nastaju tijekom rada vozila. Tako imaju utjecaj na ekonomičniju upotrijebu goriva i niže troškove održavanja vozila kao i na duži radni vijek.

Nije svako ulje pogodno za svaki automobil

Izabrano ulje mora biti odgovarajuće za naš tip i model motora najbolje kvalitete. Jedna od garancija kvaliteta je kredibilnost proizvođača i više ljetno prisustvo na tržištu. Odgovarajuća motorna ulja omogućuju bolji rad motora i veću pouzdanost, a samim tim i manju štetu. Zbog toga uvijek imate na zalihama pravo motorno ulje i također ga redovno mijenjajte. Pored kvaliteta važna je i redovna zamjena. Neredovna zamjena može uzrokovati oštećenje motora odnosno oštećenje vozila.

Kada je vrijeme za mijenjanje?

Intervali mijenjanja ne ovise samo od pređene kilometraže već i od proizvođača i svojstva određenog ulja. Najpoznatija i najpopularnija su Motul i Castrol motorna ulja, kao i ulja drugih renomiranih proizvođača. Prilikom odabira vozila najbolje je pridržavati se preporuka proizvođača vozila, jer to zavisi od optimalnih performansi motora. Većina ulja je pogodna za benzinska i dizel vozila, pa je uvijek dobro prije kupnje pročitati specifikacije i oznake.

Različite vrste i karakteristike

Motorna ulja se razlikuju u zavisnosti da li se radi o mineralnim ili sintetičkim uljima, a od proizvođača do proizvođača se razlikuju po viskoznosti odnosno protok ulja. Viskoznost ima utjecaj na gustinu ulja i na to koliko brzo ulje dospe do svih dijelova motora. Protočnost ili viskoznost ulja moraju biti u skladu sa tipom motora u vozilu i pri izboru se moraju uzeti u obzir vrijeme ili trenutne vanjske temperature. Na nižim temperaturama, preporučljivo je koristiti motorna ulja niže viskoznosti nego na višim vanjskim temperaturama. Kolika je viskoznost svakog ulja, kažu nam brojevi na kraju svoje oznake, na primjer: motorno ulje 5W30. Motorna ulja sa ovom oznakom su pogodna za upotrijebu na nižim vanjskim temperaturama. Sintetička ulja sa niskim stjepenom viskoznosti pogodna su za veoma jake motore. Takva ulja su najbolje zaštićena od velikih opterećenja od strane motora. Sintetička ulja imaju duži vijek i veću mazivost. To znači da oni bolje štite motor od habanja i trenja. Niska viskoznost ulja je osobito važna zimi jer omogućuje lakši start motora na nižim temperaturama. Tada najbrže dođe do oštećenja motora.

Visoki standardi i pravi odabir

Savremena motorna ulja, poput onih koje proizvode Motul ili Castrol, proizvode se po najvišim standardima kvaliteta i životne sredine, doprinevši boljem održavanju motora kao i njegovom dužem radnom vijeku. Pravilnim odabirom ulja također se postiže manja potrošnja goriva i manja emisija ispušnih plinova. Priznati proizvođači najbolja su garancija da će kupljeno ulje biti kvalitetno i da su obavljena sva potrebna ispitivanja kako bi se utvrdile karakteristike ulja i tip motora za koji je posebno ulje pogodno.

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi