Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

1
2
3

Akumulatori

Broj proizvoda u kategoriji: 228
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i bit će prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DIJELOVI ZA SVAKU NARUDŽBU!

Odaberite uslugu Silux Premium za kupovinu bez briga.

Još
190
proizvoda

Akumulatori

Akumulatori

Akumulatori, koji se ponekad nazivaju i baterijama, među ključnim su elementima u svakom automobilu. Njihova je funkcija opskrba električnom energijom svih onih dijelova automobila koji trebaju električnu energiju za rad, te su stoga neophodni za cjelokupno ispravno funkcioniranje automobila. Akumulatori osiguravaju, između ostalog, potrebnu energiju za pokretanje motora, kao i za osiguravanje da su svjetla automobila funkcionalna te da dobro osvjetljavaju cestu. Osim toga, oni također napajaju mnogo drugih manjih uređaja i dodataka u automobilu, bez kojih danas mnogi teško mogu zamisliti vožnju.

Akumulatori se mogu isprazniti iz mnogo razloga

Poznato je da se akumulatori mogu isprazniti, na primjer, ako je motor isključen, ali određeni potrošači ostanu uključeni, kao što su svjetla ili auto-radio. To je nekada bio vrlo čest problem, ali u današnjim modernim automobilima je taj problem donekle riješen. Akumulatori u modernim automobilima ne mogu se isprazniti na taj način, jer to sprječavaju alarmni sustavi koji isključuju potrošače i prije nego što se akumulatori isprazne. Primjerice, auto-radio je namješten da se sam ugasi nakon određenog vremena, kada je motor isključen. To osigurava da ne dođe do pražnjenja akumulatora. Osim toga, do pražnjenja akumulatora može doći i pri dugotrajnom mirovanju automobila. To se može spriječiti povremenim paljenjem motora.

Što ako ipak dođe do pražnjenja akumulatora?

Čak se i prazni akumulatori mogu brzo i lako napuniti, ako naravno nisu bili prazni duže vrijeme te ako su još uvijek u ispravnom stanju. Za punjenje će vam trebati kabeli za paljenje, ili takozvane kleme, ali i automobil s ispravnim i napunjenim akumulatorom. Njega ćete povezati pomoću kabela s vašim automobilom, odnosno vašim akumulatorom. Važno je da su kabeli ispravno postavljeni i da se prati ispravan postupak povezivanja i punjenja. Ako su problemi s pražnjenjem akumulatora sve češći ili postanu vrlo česta pojava, vrijeme je za njihovu izmjenu. Akumulatori se jednostavno prazne tijekom vremena, bez obzira koliko često vozitie automobil. A kada do toga dođe, vrijeme je da pregledate našu ponudu, koja uključuje i različite akumulatore, brisače, ležajeve, opruge i druge manje autodijelove koji će biti potrebni vašem automobilu u slučaju kvara ili zamjene zbog dotrajalosti.

Nakon pet godina, vrijeme je za promjenu

Kvalitetni akumulatori imaju dugi vijek trajanja. Ipak, preporučljivo ih je mijenjati barem svakih pet godina, jer to osigurava pouzdan rad automobila, čak i na nižim temperaturama. Imajte na umu da se akumulatori brže prazne zimi, pogotovo ako je riječ o već nešto starijim i donekle potrošenim modelima. Preporučljivo je zamijeniti takav akumulator kako biste izbjegli probleme koji se mogu pojaviti zbog njegovog bržeg pražnenja. Jer svakako nije ugodno kada ste negdje s automobilom te kada ga ne možete upaliti zbog istrošenog akumulatora.

Kako odabrati pravi akumalator

Zamjenski dijelovi automobila koje postavite u svoj automobil moraju biti prikladni i kvalitetni. Akumulatori moraju odgovarati vašem modelu automobila, u skladu s dimenzijama i specifičnim svojstvima. Kada birate motorna ulja, trudite se odabrati ono najbolje za motor vašeg automobila jer želite da radi ispravno i pouzdano, a isto vrijedi i za akumulator automobila. Knjižica o vozilu vašeg automobila sadrži jasne podatke o tome koje vrste akumalatora su najprikladnije za vaš automobil, tako da je uvijek preporučljivo slijediti ove upute prilikom kupnje novog akumulatora.

Broj atrikala za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi