Dragi posjetioci! Trenutno internet trgovina još uvijek nije aktivna. Ako želite da budete obaviješteni o tačnom datumu otvaranja, prijavite se na naše elektronske vijesti

Uvjeti poslovanja

Korištenjem ove stranice posjetitelj (kupac) se slaže s općim uvjetima poslovanja. Posjetitelj koji unosi bilo koje podatke obvezan je unositi samo točne i istinite podatke, informacije, materijale itd. Netočni i neistiniti podaci smatrat će se zloporabom te će biti predani odgovarajućoj pravnoj službi. Podatke prikupljene putem internetskih obrazaca i pri naručivanju koristit ćemo samo u svrhu poslovanja poduzeća SUBAN d.o.o.

Internetski katalog, artikli i cjenik

Internetski katalog sadrži aktualnu ponudu iz našega prodajnog programa sa svim potrebnim podacima. Artikli iz prodajnih odjela svjetala, karoserija, ogledala, sustava za hlađenje, auto klime te spojki nisu originalni. Cijene u cjeniku su u eurima i sadrže PDV. Cijene vrijede na dan naručivanja robe.

 

Stavljanjem narudžbe preko naše stranice, jamčite da:

  • ste pravno sposobni sklapanja obvezujućih ugovora;
  • imate najmanje 18 godina;
  • ste stanovnik ili državljanin Republike Bosnia i Hercegovina.

 

Komunikacija – e-obavijesti

Ponuđač će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava daljinske komunikacije samo ako se korisnik tome izričito ne protivi.

Oglasne elektroničke poruke sadrže sljedeće elemente:

  • Jasno i nedvojbeno bit će označene kao oglasne poruke.
  • Pošiljatelj će biti jasno vidljiv.
  • Različite akcije, promidžbene akcije i druge prodajne tehnike bit će označene kao takve.
  • Način odjave od primanja oglasnih poruka bit će jasno naznačen.
  • Želja korisnika da ne želi primati oglasne poruke bit će izričito poštovana.

 

Naručivanje robe

Željenu robu naručite putem internetskog kataloga tj. narudžbenice na adresu e-pošte: info@silux.ba ili telefonom na temelju cjenika. Podaci o sklopljenom ugovoru odnosno o predanoj narudžbi pohranjeni su u tvrtki SUBAN d.o.o. Ugovor se može sklopiti na hrvatskom jeziku. Ugovor, odnosno narudžbu, moguće je sklopiti telefonom, elektroničkom poštom ili internetom putem internetske trgovine. Ispravci ili dodaci narudžbi mogu se poslati elektroničkom poštom ili telefonom u roku od dva sata nakon predaje narudžbe.

 

Koraci kupnje – sklapanje ugovora ili narudžbe

Prije početka narudžbe posjetitelj internetske prodavaonice mora se registrirati kao korisnik. Nakon registracije korisnik može započeti postupak naručivanja. Kada korisnik pronađe artikl koji želi naručiti, stavlja ga u košaricu.

Koraci kupnje u košarici:

1. korak: Odaberite količinu proizvoda koje želite naručiti te ih potvrdite -> nastavi s kupnjom.
2. korak: Odaberite način plaćanja odabrane robe i dostave.
3. korak: Odaberite jeste li fizička ili pravna osoba i upišite podatke za plaćanje/dostavu.

4. korak: Prikazan je popis svih artikala koje želite naručiti te iznos cijele kupnje. Naručitelj u ovom koraku potvrđuje da je upoznat s uvjetima naručivanja, u protivnom nije moguće zaključiti narudžbu. U ovom koraku također zaključujete narudžbu. Nakon završetka narudžbe naručitelj će primiti elektronsku poruku s potvrdom narudžbe.

 

Narudžba potvrđena – ugovor sklopljen

U roku od najkasnije 48 sati ponuđač pregledava narudžbu, provjerava mogućnost dobave proizvoda te potvrđuje ili odbija narudžbu. Ako se cijena u trenutku obrade narudžbe promijeni, ponuđač se obvezuje da će pokušati korisniku ponuditi nižu cijenu ili odgovarajuće rješenje koje bi bilo obostrano zadovoljavajuće. Ponuđač pridržava pravo nazvati korisnika na njegov telefonski broj. U slučaju potvrde narudžbe porukom „Narudžba potvrđena“ ugovor između ponuđača i korisnika smatra se neopozivo sklopljenim, a u slučaju odbijanja narudžbe, ugovor se ne smatra sklopljenim.

 

Opoziv narudžbe

Korisnik može opozvati narudžbu u roku od 2 sata nakon predaje narudžbe elektroničkom poštom ili telefonom.

 

Dobava robe

Rok dobave robe obrazložen je u rubrici česta pitanja. Tvrtka SUBAN d.o.o.. u dogovorenom će roku zapakirati i poslati robu s priloženim originalnim računom i eventualnim uputama te jamstvom.

 

Dostava robe

Dostava robe obrazložena je u sekciji Cjenik dostave.

 

Pravo na odustajanje od ugovora

Kupac ima pravo u 14 dana od preuzimanja robe prodavaču javiti da odustaje od ugovora ili narudžbe bez navođenja razloga za svoju odluku. Smatra se da je poruka pravovremena ako je pošiljka predana u roku. Jedini trošak koji snosi kupac u vezi s odustajanjem od ugovora jest direktni trošak povrata robe. Potrošač mora vratiti robu prodavaču najkasnije 30 dana nakon izjave o odustajanju. Kupac koji odustane od ugovora ili narudžbe mora robu vratiti neoštećenu u originalnoj ambalaži i nepromijenjenoj količini te je poslati prodavaču. Ne primamo pošiljke s otkupninom. Prije svakog lakiranja/montaže/postavljanja artikala provjerite odgovara li roba! Povrat već montiranih ili lakiranih artikala nije moguć!

 

Povrat iznosa kupnje

Ako je kupac odustao od narudžbe ili ugovora sukladno uvjetima za odustajanje, prodavač mu je dužan vratiti uplaćen iznos putem transakcijskog računa.

 

Izdavanje računa, sklapanje ugovora i plaćanje robe

Tvrtka SUBAN d.o.o. izdaje račun za naručenu robu, a kupcu prilikom dobave robe, osim priloženog računa dostavlja i ostalu potrebnu dokumentaciju. Naručenu robu koja je na zalihama kupac plaća prilikom dostave (pouzećem). Za veće narudžbe pravnih osoba (količinske i vrijednosne), može se sklopiti ugovor, a plaćanje se provodi izravno na transakcijski račun poduzeća SUBAN d.o.o. Naručena roba u vlasništvu je tvrtke SUBAN d.o.o. do plaćanja kupoprodajnog iznosa.

 

Pravna zaštita

Za ostale uvjete koji nisu navedeni u općim uvjetima poslovanja vrijede odredbe važećeg odgovarajućeg zakonodavstva.

 

Prikupljanje podataka

Prilikom pregledavanja naše internetske stranice osigurana je anonimnost. Ne prikupljamo osobne podatke. Svoje osobne podatke kao što su ime, adresa, adresa e-pošte, telefonski broj, dobrovoljno nam povjeravate prilikom registracije u našoj internetskoj prodavaonici u svrhu korespondencije, kupnje ili sudjelovanja u internetskim istraživanjima itd. Tvrtka SUBAN d.o.o. može zadržati elektroničke poruke koje ste poslali internetskoj trgovini SILUX (info@silux.ba), poslati ih osobi koja održava internetske stranice ili našim drugim suradnicima koji surađuju u internetskoj prodavaonici. Oni smiju biti dani na uvid, no samo za unutarnju uporabu tvrtke SUBAN d.o.o. i za neprestano poboljšavanje rada u cijeloj tvrtki. Tvrtka SUBAN d.o.o. svakodnevno analizira podatke o posjećenosti internetske trgovine SILUX, statistiku dnevnih posjeta, dnevno preuzimanje određenih datoteka, iz koje je države bio posjetitelj koji je preuzeo datoteku. Prikupljena statistika služi za poboljšavanje upotrebljivosti i lakše razumljivosti same stranice, a možemo je dostaviti i trećim osobama, no ta vrsta statistike ne sadrži nikakve osobne podatke jer i ne služi u te svrhe.

 

Zaštita privatnosti

Za tvrtku SUBAN d.o.o., internetsku trgovinu auto dijelovima, svi su dobiveni osobni podaci korisnika i kupaca Internetske trgovine SILUX kao što su ime, adresa, adresa e-pošte, telefonski broj privatni i tajni. Osobne podatke koje nam dostavite prilikom registracije elektroničkom poštom i telefonom pohranjujemo na sigurno mjesto. Dostupni su samo ovlaštenom osoblju, tj. prodavačima, a koriste se isključivo za prodaju naših proizvoda, tj. u korist naših klijenata. Tvrtka SUBAN d.o.o. neće dostavljati osobne podatke trećim osobama.

 

Zaštita podataka

Vaši su podaci kod nas računalno obrađeni i zaštićeni u skladu sa svim važećim propisima. Vaši su nam osobni podaci potrebni za korektno izvršavanje narudžbe. Sve ćemo podatke čuvati u tajnosti i nikada ih nećemo dostavljati trećim osobama.

 

Arhiva dokumenata/računa

Za sve narudžbe poštom ćemo vam poslati potvrdu narudžbe. Račun ćete dobiti zajedno uz dobavu pošiljke. Svi dokumenti (evidencije kupnje, narudžbe, računi, reklamacije) čuvaju se u poslovnici tvrtke SUBAN d.o.o., Goriška cesta 56, 5270 Ajdovščina. Registrirani kupac može bilo kada zahtijevati kopije dokumenata koji mu se šalju e-poštom ili običnom poštom. Može ih vidjeti i u korisničkom sučelju.

 

Pravna obavijest

Sadržaji objavljeni na internetskim stranicama www.silux.ba vlasništvo su tvrtke SUBAN d.o.o. i dobavljača te se mogu koristiti samo u nekomercijalne svrhe, a u tom slučaju moraju zadržati sva navedena upozorenja o autorskim pravima te se dakle ne smiju prepisivati, umnožavati ili na bilo koji drugi način širiti. Tvrtka SUBAN d.o.o. nastojat će da internetski sadržaj bude točan i ažuran i nije odgovorna za privremeno nefunkcioniranje stranice, eventualnu netočnost informacija, kao ni za moguću štetu nastalu zbog upotrebe netočnih ili nepotpunih informacija. Niti tvrtka SUBAN d.o.o. niti bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je surađivala u nastanku i izradi ovih internetskih stranica zato ne odgovara ni za kakvu štetu koja proizlazi iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja informacija na tim internetskim stranicama ili za bilo kakve pogreške ili nedostatke u njihovom sadržaju. Tvrtka SUBAN d.o.o. pridržava pravo na promjenu sadržaja.