Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

Najdulje ravne ceste na svijetu

05.08.2019

Kada svijet promatramo iz zraka, zavojite ceste koje svoje bokove izvijaju poput putenih žena nešto je što nas ostavlja bez daha. Ipak, kada trebamo doći od točke A do točke B najbrže ćemo to učiniti kada je cesta ravna poput ravnala. E, upravo vam danas govorimo o takvim cestama. Saznajte koje su to ravne, a ujedno najdulje ceste na svijetu.

Najdulje ravne ceste na svijetu

Highway 85

Možda biste pomislili da se radi o kakvoj američkoj cesti, ali ipak to nije slučaj. Radi se o cesti dugačkoj 1, 116 km koja vodi od unutrašnjosti Saudijske Arabije prema granici s Jordanom. Uglavnom vodi kroz pustinju i da biste je cijelu izvezli potrebno vam je oko 9 sati i 15 minuta. 

ND – 46 W i Highway 10

S tisuću kilometara ravne ceste naglo padamo ispod 200 km! Naime, druge dvije najdulje ravne ceste na svijetu imaju 'svega' 193 km. Jedna je smještena je u Sjevernoj Dakoti u Sjedinjenim Državama. Prijeći je možete za manje od dva sata. Druga je smještena u Saudijskoj Arabiji, iste je duljine, a spaja dva grada, Haradh i Al Batha. 

US – 54 W

Ova cesta prolazi kroz tri američke savezne države, Teksas, Kanzas i Oklahomu, a u duljini od 173 km nema niti jednog zavoja te spaja Liberal i Dalhart. Može je se prijeći za jedan sat i 55 minuta. 

Mexico 1 – Carretera Federal 1

Ova cesta koja je dugačka 169 km te je smještena u regiji Baja California Sur u Meksiku, punih 169 km nema niti jednog skretanja, a spaja gradove El Medano i Las Barrancas. 

cesta

Picada 108

Vrijeme je za malo makadama. Naime, nakon svih ovih ravnih cesta koje su ujedno bile i asfaltirane, došli smo do jedne dugačke koja nije asfaltirana. Proteže se od unutrašnjosti Paragvaja prema granici s Bolivijom i ima 160 km. Automobilom se može proći za otprilike dva sata i 30 minuta, no za vrijeme kišnih sezona totalno je neprohodna. 

Highway 50

Ovo je cesta u unutrašnjosti Saudijske Arabije. Dakako, asfaltirana je i prolazi kroz pustinju. Dugačka je 149 km i može se prijeći za sitnicu od vremena – sat i 13 minuta. 

cesta1

Eyre Highway 

Ovo je asfaltirana cesta kroz pustinju u Australiji i u cijelosti je dugačka 1,675 km te spaja zapad i jug Australije. Kao dio te dugačke ceste je i 146,6 km duga dionica koja je sasvim ravna, bez ikakvih zavoja i skretanja. Dionica se prijeđe za sat i 38 minuta te je mnogi opisuju kao dugu i usamljenu. 

I – 10

Ima 143 km i locirana je u Arizoni u Sjedinjenim Državama. Izgrađena je 1990. godine i prolazi kroz pustinju te možete vidjeti samo beskrajan pijesak i pokoji kaktus. Radi se o dosta opasnoj cesti pa je tako samo u 2010. godini ondje zabilježeno 85 smrti. Prijeđe se za sat i pol.

SK – 33 W

A evo nas i u Kanadi. Ima 138 ravnih kilometara te spaja gradove Stoughton i Regina (sjedište kanadske provincije Saskatchewan). Prijeđe se za sat i 22 minute. 

Ruta Provincial 26

Ova je ravna cesta smještena u regiji La Pampa u središnjoj Argentini. Ima 133 km te je jedna od rijetkih ravnih i dugačkih cesta koja nije asfaltirana – nasuta je šljunkom, ali je u jako dobrom stanju. Ipak, za prelazak cijele rute potrebno je čak 3 sata i 33 minute!  

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi