Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, na poslu nisu bili lopovi :)

Parkiralište

Korisnički račun

Registrirajte se!

Registriranim korisnicima je kod nas još udobnije. Pogledajte proteklu kupnju, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i pričekajte da vas obavijestimo, ako se spusti cijena vašeg najdražeg proizvoda.

Registriraj se!

Napunite košaricu sa proizvodima…

Metlice brisača Silux Wipers

05.08.2019

Danas su brisači na vozilima nešto što se podrazumijeva i nešto o čemu uopće ne razmišljamo dok se ne pokvare i počnu mrljati kišne kapi, snježne pahulje ili što nam već doleti na vjetrobransko staklo. Ipak, ako se vratimo samo nešto više od kojih stotinjak godina u povijest, otprilike kada su izumljeni prvi automobili, saznat ćemo da oni nisu imali brisače te im je vožnja po kiši ili snijegu bila znatno otežana.

Metlice brisača Silux Wipers

Zapravo i nije tako teško zamisliti kako bi bilo voziti dok kiša lijeva, a vi nemate brisače. Nemoguće, zar ne? Ne bi nam preostalo drugo nego parkirati se sa strane i pričekati da nevrijeme prođe. A prvi brisači pojavili su se početkom 20.stoljeća, točnije 1903. godine i to u Irskoj.  Tadašnji brisači, a bilo ih je po dva komada, brisali su vjetrobransko staklo od gornje do donje strane stakla.

Zanimljivo je da se istovremeno kada i u Europi, izum brisača događa i u Sjedinjenim Državama, a još je zanimljivije da ih je ondje izumila žena. Zvala se Mary Anderson i prilikom posjete New Yorku 1902. godine primijetila je vozača tramvaja kako se bori očistiti vjetrobransko staklo. Pri tome je, naravno morao zaustaviti tramvaj, izaći van i očistiti staklo rukom. Mary je zaključila kako je to veoma nepraktično te je izumila prve brisače kojim se upravljalo ručno. Ubrzo su njezini brisači bili dio opreme svih automobila proizvedenih preko Velike Bare u to doba. 

Nakon ovog brisači su doživjeli još niz poboljšanja, no sve je manje-više radilo na ručni pogon. 1925. Bosch je razvio prve električne brisače, no oni su uglavnom bili rezervirani za luksuzna vozila te su bili smješteni na vrhu vjetrobranskog stakla. A revolucija u svijetu brisača dogodila se 1962. godine kada je Amerikanac Robert Kearns izumio električne brisače koji djeluju u prekidima i koji su bili veoma slični ovima koje dana koristimo. Izum je predstavio Fordu, a kompanija je sistem malo izmijenila i za nekoliko ga godina počela koristiti, što su ubrzo kopirali i svi drugi proizvođači vozila. Kearns je digao tužbu zbog krađe ideje i nekoliko godina kasnije Ford i Chrysler su mu platili milijunsku odštetu. 

Dakle, iako biste na prvu pomislili kako je svijet brisača dosadan, u njegovoj povijesti svašta se toga događalo, zapravo prava sapunica. Srećom pa danas više u tom polju nema problema s kakvim su se vozači u prošlosti suočavali. Danas vam predstavljamo metlice brisača Silux Wipers. U setu je deset metlica koje pokrivaju 99 posto vozila trenutno na tržištu. Njihovo je montiranje veoma jednostavno i lako. Za razliku od drugih proizvođača, naše Silux Wipers metlice nisu od plastike koja se lako haba i lomi već su izrađene od slitine cinka koja je otporna na koroziju, a također i smanjuju lomljenje te oštećenja vjetrobranskog stakla. 

Silux Wipers nosači metlice napravljeni su od čelika SK6 te su zbog toga iznimno elastični i trajni. Gumeni dio metlice na brisaču ima širinu od šest milimetara te je izrađen od veoma izdržljive i trajne gume i filera koji se inače koristi u proizvodnji teflona. Zbog svega navedenog Silux Wiper metlice za brisače imaju garanciju od čak dvanaest mjeseci. 

Želite li jednom promijeniti metlice na svom vozilu i zaboraviti na njih jer vas tako dobro služe, svakako izaberite Silux Wipers opciju. Nećete pogriješiti. Neće požaliti. 

metlice

Naši korisnici nas vole po cijeloj Evropi