Dragi posjetioci! Trenutno internet trgovina još uvijek nije aktivna. Ako želite da budete obaviješteni o tačnom datumu otvaranja, prijavite se na naše elektronske vijesti

MAHLE original MAHLE original

Mahle je danas vodeci globalni partner za razvoj automobilske industrije. Zapravo se radi o grupi u kojoj su tri glavne razvojne i proizvodne jedinice – sistemi i komponente za motore, sistemi filtracija i vanjski dio motora te sistemi za termalnu regulaciju. Mahle grupa tako je mecu tri najveca dobavljaca dijelova za vozila na svijetu. Trenutno zapošljava oko 64,000 radnika i ima 140 proizvodnih i razvojnih postrojenja na svijetu. Posebno su ponosni na svoje razvojne centre u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Indiji, Brazilu i Japanu u kojima radi oko 4,500 stručnjaka i svojim inovacijama poboljšavaju performanse automobila. 
 
Prica o uspješnoj grupi Mahle započela je davne 1920. godine kada su se brača Mahle dohvatili posla oko klipova na automobilima. Željeli su u svojoj maloj radionici proizvoditi lakše i efikasnije klipove. Dakako, u pocetku su se susreli s brojnim problemima, mecutim s vremenom je tržište prihvatilo nove klipove, a uz put su izumili i zračne te uljne filtere, kako bi performanse bile još bolje. A što reci preko 90 godina kasnije? Dovoljno je navesti činjenicu da danas preko 50 posto svih proizvedenih automobila ima neku od inovacija nastalih u kompaniji Mahle! Usprkos svjetskoj krizi, tvrtka bilježi stalni rast pa se predvića dače dobit za 2014. godinu biti oko 10 milijardi eura.  

Proizvodi MAHLE original su u sljedečih kategorijah: